Start van het nieuwe seizoen, grote cyclo? Zorg ervoor dat niet alleen jezelf, maar ook uw fiets er klaar voor is. Hier volgen enkele puntjes.

1. Controleer de banden op slijtage en eventueel sneetjes of kleine steentjes. Veel lekke banden kunnen vermeden worden door deze te verwijderen.

2.Remblokken controleren op slijtage en positie. Zorg ervoor dat de remblok mooi centraal staat op het remvlak. Haal eventueel veel uit de remblokken en schuur ze vlak. Dit kan overmatige slijtage van de velg voorkomen. Wanneer ze regenweer voorspellen, start met nieuwe remblokken, zo val je niet zonder remmen halverwege de rit en rij je uw velg niet stuk.

3.Ketting controleren om vaste schakels en slijtage. Leg de ketting om het grote tandblad en kijk als je de ketting niet te ver van het kettingblad kan trekken. Hiervoor bestaan er ook kleine tooltjes, altijd handig om dit in huis te hebben. Vervang de ketting tijdig, zo vermijd je onnodige kosten.

4.Kijk of alles vlot schakelt en controleer zeker de kleinste vernselling. Dit doe je best stilstaand. Schakel de fiets op de kleinste vernsellingen en probeer je voorzichtig manueel de achterderailleur richting wiel te duwen. Ketting mag niet over de tanden gaan of de derailleur mag niet tegen de spaken komen.

5.Controleer of er geen speling op het balhoofd zit. Dit doe je door de voorrem toe te knijpen en de fiets voor en achter te duwen. De vork mag geen speling hebben tov het frame.

6.Zie nog eens de boutjes van drinkbushouders, zadel en kettingbladen na als deze niet los zitten. Vooral bij kasseien kunnen deze wel eens los trillen.

Veel fietsplezier

Nog vragen of problemen? Onze experts staan altijd voor jullie klaar!

Bezoek onze winkel

Bruggesteenweg 201 (GPS Nr. 87 ingeven)
8830 Gits
T 051 22 32 22
F 051 24 84 06

Copyright © Fietsen Maes 2019 - BE 0429.964.475