De wintermaanden komen eraan, lees hieronder onze tips wat betreft de zorg van uw e-bike accu. Zo gaat de accu langer mee:

Opladen : Het laden dient droog en bij kamertemperatuur plaats te vinden.

Winteropslag : Accu’s droog en bij temperaturen tussen 0 en 20 °C bewaren. Wanneer de accu volledig vol of leeg is zorgt dit voor meer slijtage van de accu.
Gebruik in de winter – Tijdens gebruik in de winter (in het bijzonder onder 0°C) adviseren we, de bij kamertemperatuur opgeslagen en opgeladen accu pas kort voor vertrek in de eBike te plaatsen. Bij regelmatig rijden in de kou is het aan te bevelen om thermische beschermhoezen te gebruiken. De accu kan niet tegen temperaturen onder -10 °C en hoger dan 60 °C.

Reiniging en onderhoud : De reiniging met een directe waterstraal is ter bescherming van met name de elektronische componenten taboe. Voor het reinigen van de eBike altijd de accu verwijderen. De stekkerpolen af en toe schoonmaken en licht invetten.

Transport : Voor het transport dient de accu altijd van de eBike te worden gehaald en bijvoorbeeld veilig te worden vervoerd in de auto. Inspectie – Met een diagnose – toestel kan de handelaar de gezond- heidstoestand van de eBike, vooral van de accu, controleren en informatie geven over het aantal laadcyclusse

Bezoek onze winkel

Bruggesteenweg 201 (GPS Nr. 87 ingeven)
8830 Gits
T 051 22 32 22
F 051 24 84 06

Copyright © Fietsen Maes 2019 - BE 0429.964.475